ارتباط اتیسم با واکسیناسیون
جنس: پسران تقریباً چهار برابر بیشتر از دختران مبتلا به اتیسم هستند.
زایمان زودرس: نوزادان زودرس متولد شده پیش از 26 هفتگی خطر بیشتری برای ابتلا به اتیسم دارند والبته این نوزادان همراه با وزن کم به دنیا می ایند که این مورد نیز از موارد افزایش ریسک اتیسم میگردد. برای اگاهی بیشتر درمورد زایمان زودرس مطالعه مقاله اتیسم و زایمان زودرس را پیشنهاد میکنیم.
تاریخچه خانوادگی: خانوادههایی که دارای یک فرزند مبتلا به اتیسم هستند بیشتر در معرض داشتن فرزند دیگری با این اختلالاند. همچنین وجود برخی اختلالات مانند اسکیزوفرنی و اختلال اتیسم در والدین نیز میتواند منجر به افزایش ریسک گردد.
سایر اختلالات: کودکانی که دارای شرایط پزشکی خاص هستند بیشتر احتمال دارد در معرض اتیسم قرار داشته باشند. برای مثال سندروم ایکس شکننده (اختلالی ارثی که باعث اختلالات ذهنی میگردد)، اسکلروزتوبروز (شرایطی که منجر به تومورهای خوش خیم در سیستم مغزی عصبی میگردد)، سندروم رت (بیماری ژنتیکی مختص دخترها که باعث رشد کند مغز میگردد) و ناتوانی ذهنی.
سن والدین: مشخص گردیده است که بین سن بالای والدین (بالای 35 سال) و یا سن پایین مادران (زیر 20 سال) و افزایش اختلال اتیسم ارتباط وجود دارد.
شرایط بارداری: فاصله بین بارداریها مشخص گردیده است که اگر کوتاه باشد میتواند شرایط رحم مادر برای بارداری و پذیرایی مناسب از جنین را به خطر انداخته و ریسک اتیسم را افزایش دهد. همچنین تغذیه مادر نیز میتواند یک فاکتور مهم برای این ریسک باشد هرچه تغذیه مادر نامناسبتر و عاری از غذاهای طبیعی و ارگانیک باشد میتواند خطر را بیشتر و بیشتر کند.
ارتباط واکسیناسیون و اتیسم در کودکان
با وجود تحقیقات گسترده مشخص گردیده است که هیچ ارتباطی میان اتیسم و واکسیناسیون وجود ندارد. درحقیقت مطالعه اصلی که سالها پیش این بحث را ایجاد نموده بود به دلیل طراحی ضعیف و روشهای تحقیق مشکوک رد شده است. جلوگیری از واکسیناسیون میتواند کودکان را در معرض خطرات جدی و شیوع بیماریهای خطرناک قرار دهد. برای افزایش اگاهی در مورد ریسک اتیسم مطالعه مقاله اتیسم و ریسک ابتلای فرزند دیگر به آن را پیشنهاد میکنیم.
ارتباط لقاح مصنوعی و فناوریهای کمکی تولید مثل مانند ای وی اف (IVF) با اتیسم
ارتباط لقاح مصنوعی با اتیسمپژوهشهای فراوانی در این خصوص در حال انجام است اما به صورتی که در ایران عنوان میگردد نمیتوان اذعان نمود که ارتباط مستقیم و قوی میان لقاح مصنوعی و اتیسم وجود دارد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای امریکا و موسسه سلامت انگلستان عنوان میکنند که دو برابر بیشتر احتمال دارد که کودکی که با روشهای کمکی به دنیا آمده است در آینده دارای اتیسم نیز تشخیص داده شود اما همین سازمانها در ادامه میافزایند که این تکنیکهای کمکی بارداری نیستندکه مستقیماً باعث اتیسم میگردند بلکه انها میتواند شرایطی را ایجاد نمایند که خطر اتیسم را افزایش میدهد. برای نمونه تولد نوزادهای دو یا چند قلو و یا تولد کودکان دارای وزن خیلی کم و یا خطرات دوران جنینی و یا شرایط نامساعد مادر در دوران بارداری بر اساس پژوهشها میتوانند هرکدام باعث افزایش خطر اتیسم گردند. در یکی از این تحقیقات که بر روی 6 میلیون کودک متولد شده با لقاح مصنوعی صورت گرفته مطرح گردیده است که ریسک اتیسم در تولدهای تک نفره 0/8 درصد و تولدهای بیش از یک نفر 1/2 درصد است که نشان دهنده این واقعیت است که در صورت تولد تنها یک کودک با روش لقاح مصنوعی این افزایش خطر، کاهش مییابد. همچنین CDC عنوان میکند که کودکان متولد شده با ICSI احتمال اتیسم در انها به نسبت IVF بیشتر است. در نهایت بایستی به این نقل قول پروفسور پیتر بیرمن استاد دانشگاه کلمبیا در WebMD اکتفا نمود که بین اتیسم و IVF ارتباط وجود دارد اما زمانی که به شرایط بارداری، سن مادران و وضعیت اجتماعی انها در کشور امریکا توجه میکنیم این ارتباط به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. از طرفی نیز CDC عنوان میکند که در تمام این گزینههای درمان با لقاح مصنوعی، بایستی تحقیقات بیشتر و کنترل شده تری صورت پذیرد.